iz mog ugla

 
 

Iz mog ugla - Goran Skrobonja

Goran Skrobonja, po rečima Petra Janjatovića, autor prvog domaćeg rokenrol romana "Kada kažeš da sam tvoj", otkrio nam je čudesni svet Lazara Lakija Petronijevića, rok zvezde iz „zlatnih“ osamdesetih
...(nastavak)

Ima neka tajna veza

Ako me memorija dobro služi, Makedonija je svoj prvi značajan koncert velikog svetskog imena popularne muzike dobila 1996. godine. Na gradskom stadionu gostovao je James Brown. Organizator koncerta je bio Oliver Belopeta i njegov ...(nastavak)

Aleksandar S. Janković - Lista albuma 2010.

Kada je muzika u pitanju, Aleksandar S. Janković, novinar, publicista i profesor na Fakultetu dramskih imetnosti, 2010. godinu ocenio je kroz listu 10 albuma, na kojoj se nalaze Broken Records, Kate Nash, Mylutin, Lloyd Cole, Nesalomivi ...(nastavak)

Sleš - Sleš sa Entonijem Bozom

Od momenta kad se pročula vest da će Guns'n'roses održati koncert u vreme najveće popularnosti na nešto manje od četiri stotine kilometara od Beograda, najuporniji fanovi su na sve moguće načine pokušavali da dođu do ulaznica ...(nastavak)

Simple Minds - Samo za fanove

Zlatni san sam odsanjao zajedno sa još nekoliko hiljada posetilaca Arene, a iskra na kiši je bila sama Arena (kiša i jeste padala čitavo veče). Biti objektivan sa  recenzijom koncerta Simple Minds je za mene veoma težak zadatak ili tako reći nemoguća misija...(nastavak)

40 godina festivala Woodstock

Pre otprilike 40 godina, na farmi Maxa Yasqura nedaleko od Woodstocka u državi New York, bi festival. Blizu pola miliona ljudi se tri dana valjalo u blatu i zbližavalo; slušali su velike rock zvezde onog doba (uz upadljiv izostanak najveće Boba Dylana) i ...(nastavak)

Pola veka Kind Of Blue

Njegova jednostavnost i bazičnost, inspirisana čistokrvnim bluzom, improvizovana spontanost, plene i oduševljavaju muzičke sladokusce već 50 godina. Njegovo ime MILE(S) (D)AVIS (na latinskom hiljadu ptica), krije simboliku muzičke slobode ...(nastavak)

SMV Group - Bože, stvarno se događa!

Stanley Clarke, Marcus Miller i Victor Wooten. Zajedno, na jednom mestu, jedan do drugog. Pa ko je tu glavni? Nema glavne uloge. Tri čarobnjaka voze svoju priču zajedno. I to uživo. Na turneji nazvanoj The Thunder Tour. Kada je u Oktobru 2007. ...(nastavak)

Promotori - Business iz backstagea

Ove godine promotorima posao ide kao vlak kroz šlag: velike zvijezde ne zaobilaze Hrvatsku, koncerti dobivaju zaokruženu financijsku konstrukciju i bez pomoći (uglavnom pivskih) pokrovitelja, a publika hrli k'o lud na brašno bez obzira na cijenu ulaznice ...(nastavak)

Amy Winehouse: Jahačica Na Oštrici

Istinska diva 21. stoljeća unijela je posve nove poslovene uzuse u diskografiju kombinirajući u glazbi i ponašanju provjerena rješenja i inovativne zahvate. Da je iPod još uvijek najpopularniji gadget svjedoče brojna online istraživanja ili pozivi za ostavljanje... (nastavak)

Eric Clapton

Neprestano sam pokušavao, ali bezuspješno. Sve dok joj jednog dana, nakon uzaludnog moljakanja nisam rekao da ću neprestano uzimati heroin ako ga ne napusti. Tužno se osmjehnula, i ja sam znao da je igra gotova. Bio je to početak mojih... (nastavak)

Ken Stringfellow

Delim svoje vreme izmedju nekoliko različitih aktivnosti. Imam svoj novi bend  The Disciplines, koji izdaje svoj album u raznim zemljama, sviramo u Španiji u aprilu, a očekujem uskoro još više koncerata. Grupa se sastoji od mene i tri momka iz Norveške... (nastavak)

Mirov Blog - Ključni Dan

Vremena se mijenjaju, godine prolaze. Godine su tako, kao što znamo, sastavljene od dana. A neki dani su ključni za te promijene koje se tada naknadno "otkrivaju". Takav, ključni dan, mislim da je danjašnji dan. Dan je počeo noćas, Obaminim govorom u... (nastavak)

Odabrana Kronologija Riječkog Novog Vala

Prvi nastup Parafa na ledini između dvije kuće u Ulici Marka Oreškovića, gdje su svi članovi stanovali. Nenajavljena svirka Parafa u Parku Vladimira Nazora. Predstavnik vlasti sačekao je da nastup završi, a onda razjurio sudionike. Parafi su još dvaput... (nastavak)

Ploča Se Ponovo Okreće - Vinili

Da kvantiteta nužno ne mora stvarati kvalitetu, dokaz je današnja download kultura koja – barem na našim meridijanima – osigurava dostupnost svekolikoga glazbenog materijala, ali ne i vršilicu koja bi mogla odvajati žito od kukolja. Pristup... (nastavak)

 
   
 

koncerti


Wovenhand
Dom omladine Beograda
17.05.2017.

Juče sam prisustvovao trećem beogradskom koncertu Davida Eugene Edwardsa i njegovog benda Wovenhand. U okviru turneje na kojoj promovišu svoj najnoviji album "Star Treatment" nastupili su u Domu omladine...