Ken Stringfellow

25. april 2009.

 
 
 
 

Šta ima novo kod Ken Stringfellowa (The Posies) saznaćete iz prepiske koju je imao sa Slobodanom Vlaketićem:

Delim svoje vreme izmedju nekoliko različitih aktivnosti. Imam svoj novi bend  The Disciplines, koji izdaje svoj album u raznim zemljama, sviramo u Španiji u aprilu, a očekujem uskoro još više koncerata. Grupa se sastoji od mene i tri momka iz Norveške, zajedno smo svirali dok su oni imali bend Briskeby sa pevačicom. Ja sam pevao duet s njom u jednoj pesmi koja je postala veliki hit u Norveškoj. Bend je bio pred raspadom i ova trojica momaka su nastavila sa mnom dalje, i odmah sam počeo da pišem pesme koje su postale naš album Smoke Kills. Album je objavljen u Skandinaviji prošle godine, i dobio izvanredne kritike, a mi smo svirali na gomilama koncerata i festivala, i bili predgrupa R.E.M.-u  Skandinaviji. Sada radimo na tome da album bude objavljen u ostalom delu sveta. To ide dobro. Sledeći koncerti su u Španiji u aprilu i nadam se da ćemo učestvovati u više koncerata ovoga leta! Radim na ovome svaki dan.

Takođe ja još uvek sviram sa The Posies, mojim dugogodišnjim bendom (21 godina mu je već!). Nadamo se da ćemo objaviti novi album sledeće godine.

Ja takođe sviram i solo koncerte. Oni su nešto vrlo posebno, sviram sam ... možda ste videli moje koncerte u Srbiji pre 2 godine (ne samo video,već mu i sedeo na pojačalu!-primedba prevodioca!). Vrlo su emotivno nabijeni, vrlo tihi koncerti (dok ne pusti glas-prim.prev.). The Disciplines su na neki način pank iskustvo, mnogo prijemčljiviji i moderniji, ali i dalje u duhu pank koncerata koje sam gledao dok sam odrastao. Solo koncerti su više....pesme koje pevaju kaluđeri, znate, posvećene pesme na kontemplativni način.

Izvan toga sviram i sa Big Star, legendarnim memfiskim pop bendom koji je objavio tri brilijantna albuma u sedamdesetim godinama prošlog veka.

A, što s tiče ostaloga, pišem e-mailo-ove......hahaha!!! Takođe imam mali studio kod kuće, snimam i miksujem pesme tamo. Radim na albumu sa Amerikancem Bud Reichardom, koji živi već neko vreme ovde u Parizu (Pariz je baza Ken Stringfellowa već neko vreme-prim.prev.). Takođe samo miksujem stvari, sledeći je album grupe Biily & The Talent iz Tel Aviva. Uglavnom, sve vreme radim na na nečemu. Napisao sam nešto putem e-maila sa bluegrass bendom iz Virdžinije koji se zovu Dixie Berliners, i prošle godine sam svirao i pevao na srpskom) na albumu grupe Veliki Prezir. Baš me zanima da li je to uopšte objavljeno? Nisam čuo snimke otkad sam radio na njima u periodu od aprila do maja 2008. godine!

Šta još?

sve najbolje,
Ken Stringfellow

 
 

iz mog ugla

Amy Winehouse:
Jahačica Na Oštric

Bojan Mušćet
25. 04. 2009.

Eric Clapton
Iz Mog Ugla

Bojan Mušćet
25. 04. 2009.

Ken Stringfellow
Iz Mog Ugla

Slobodan Vlaketić
25. 04. 2009.

Mirov Blog
Ključni Dan

Miro Tešević
25. 04. 2009.

Odabrana Kronologija
Riječkog Novog Vala

Bojan Mušćet
25. 04. 2009.

Ploča Se Ponovo Okreće
Vinili

Bojan Mušćet
25. 04. 2009.

 

portret

In Memoriam
John Martyn 1948 - 2009

U jutarnjim satima 29 januara ove godine, preminuo je John Martyn, jedan od najboljih i najhvaljenijih muzičara Velike Britanije.
U poslednjih nekoliko godina poprilično lošeg zdravlja, John Martyn je bio u novom zamahu svoje karijere koja je trajala preko četiri decenije.
Rođen je kao IAIN DAVID MCGEACHY 11. septembra 1948. godine u New Maldenu, Surrey, ali je odrastao u Glasgowu,što je imalo velikog uticaja na njegov život i karijeru.

Slobodan Vlaketić