25. avgust 2009.

 
 

Madonna
Sticky & Sweet Tour
24. avgust 2009.
Ušće, Beograd


 
 

Beograd nije imao sreće sa U2 ali jeste sa Madonnom. Dvočasovni spektakl dao je odgovor na pitanje zašto je Sticky & Sweet jedna od najuspešnijih turneja ikada održanih.

O liku i delu Madonne znate gotovo sve. Ali malobrojni se mogu pohvaliti da su mogli videti kako izgleda njen show uživo. Ovo je bila jedinstvena prilika da vidimo i otkrijemo u čemu je tajna njenog uspeha.




Zvanični program otvorio je Paul Oakenfold, poznati DJ i producent, saradnik mnogih muzičara i grupa, od Happy Mondays do naravno Madonne. Za njen novi singl "Celebration" Oakenfold je uradio produkciju tako da nema sumnje da će to biti još jedan plesni hit, pa se Ideja da nastupi kao specijalni gost pokazala kao logičan izbor. Oakendolf je svojim šezdesetominutnim muzičkim miksom napravio dobrar uvod Madonninom nastupu.



A onda je usledila pauza koja je trajala više od sat vremena. Da li je u pitanju pauza da bi se "podgrejala" atmosfera ili nešto drugo, ostavlja mesta nagađanjima jer dobro organizovane turneje ništa što ima veze sa tajmingom ne prepuštaju slučaju.

Konačno, nešto posle 22 sata na scenu izlazi Madonna sa svojom brojnom muzičkom i plesnom ekipom. Show konačno počinje!
Od uvodne "Candy Shop" do završne "Give it 2 Me", sve funkcioniše savršeno. Dvočasovni muzičko scenski spektakl, sastavljen iz četiri dela, doveden do perfekcije, dao je odgovor na pitanje zašto se Sticky & Sweet turneja smatra jednom od najuspešnijih.



Što se tiče izbora pesama došlo je do malih promena u odnosu na prošlogodišnju set-listu, tako je pesmu “Heartbeat” zamenio pop klasik “Holiday”, “Dress You Up” zamenila je dosadašnju “Borderline”, a nova dance verzija velikog hita “Frozen” zamenila je pesmu “Hung Up”.
Imali smo priliku da vidimo presek njene celokupne karijere kao i sve transformacije kroz koje je prozila tokom godina, uspevši da se ustoliči na vrhu pop muzičke scene kao njena neprikosnovena kraljica.



Madonna je u audio vizuelnom performansu skrenula pažnju i na globalne teme i dileme, što je odavno u modi kod velikih superstarova, a podsetila se i nedavno preminulog Michael Jacksona. Publika je najbolje reagovala na proverene hitove "Vogue", "Into The Groove", "La Isla Bonita" i "Like A Prayer" . Kada je izvela "Give it 2 Me" mnogi su se zapitali kad je pre prošlo 120 minuta, jer je na velikom displeju bila ispisana poslednja poruka - Game Over.



Procene govore da je bilo prisutno više od 30.000 ljudi iz čak 20-ak zemalja. Veliki broj koncerata, festivala, finansijska kriza, prošlogodišnji koncert Madonne u Budvi neki su od razloga što posećenost nije bila veća. Stiče se utisak da se nešto nižom cenom mogao prodati ceo kontigent karata beogradskog koncerta. Prava je šteta što ovom spektakularnom koncertu nije prisustvovalo više ljudi.

Tekst i Foto - Nebojša Mićković

 
 

koncerti


Nišvil u Beogradu

Mingus Dynasty
Randy Brecker Band
Incognito
16.08.2009.
Sava Centar
Beograd




Belgrade Beer Fest
Psihomodo Pop
Orthodox Celts

14.08.2009.
Ušće, Beograd




U2

Stadion Maksimir
Zagreb

10.08.09.




09.08.09.




Novobeogradsko leto 2009

Tanja Jovićević & R. Bitch
08.08.09. Novi Beograd




Novobeogradsko leto 2009

Dado Topić
01.08.09. Novi Beograd


 

 

 

 


 

Set lista


Candy Shop
Beat Goes On
Human Nature
Vogue
Into The Groove
Holiday
Dress You Up
She’s Not Me
Music
Devil Wouldn’t Recognize Spanish Lession
Miles Away
La Isla Bonita
Doli, Doli
You Must Love Me
4 Minues
Like A Prayer
Frozen
Ray Of Light
Give it 2 Me