Massimo Savić
Sava centar
22. Decembar 2009.
Organizator - Long Play

23. decembar 2009.

 
 
 
 

Evo već treću godinu za redom, Massimo Savić održava prednovogodišnji koncert u Beogradu, u Sava Centru, pa se može reći da to već postaje i neka vrsta tradicije.

Prošlogodišnji koncert je bio u znaku promocije tada novog albuma Sunce se ponovo rađa, a večerašnji je predstavljao poklon Beograđanima u vidu pesama koje je publika najviše želela i tražila.
Počevši sa "Bilo gdje" propraćen aplauzom oduševljene publike, Massimo se pojavio u decentnom sivom trodelnom odelu. Ubrzo je odbacio sako jer je po sopstvenom priznanju dobio groznicu tog jutra na dan koncerta u 5 sati i temperaturu koja ga nije puštala za vreme nastupa. No, to se uopšte nije moglo primetiti jer je on, kao i uvek, suvereno vladao svojim glasom, pozornicom i publikom.
Već sledeća pesma, obrada čuvenog hita grupe Film "Mi nismo sami" izazvala je izuzetno pozitivne reakcije publike koja je pevala zajedno sa Massimom. Ta slika  se više puta ponavljala tokom koncerta.

Ređale su se "Sunce se ponovo rađa" Arsena Dedića, "Gracija" Johnnyja Štulića (u izuzetno energičnom izvođenju!), "Razlog", "Traži me", "Stine" ....
Vrhunac prvog dela koncerta predstavljao je nenadmašni niz kompozicija koji je publiku odveo ravno u ekstazu: "Da mogu" (jedna od najboljih pesama u Massimovom repertoaru!), "Odjednom ti" (u originalu sa duom "Meritas"), "Samo za tvoje oči" (halo, Dorian Gray !!), "Samo jedan dan" (gde je publika pevala sve vreme) ...




Pri izvođenju pesme "Loše Vino" (Dedić / Bregović), na pozornici se Massimu pridružio ničim izazvan Tony Cetinski, pa smo se mogli uveriti u kvalitet njihovog dueta.
No, već sledeća, dugo očekivana kompozicija "Sjaj u tami" (opet Dorian Gray!) "oduvala" je prisutnu publiku, koja je već dobrano bila na nogama, vrlo aktivna i raspevana.
Posle poimeničnog nabrajanja svih muzičara koji su ga pratili (dvojica klavijaturista, dvojica bubnjara / perkusionista, basista, električni i akustični gitarista i dve prelepe – i glasom i izgledom prateće vokalistkinje), grupa je krenula u veselu "Moja Ljubica", a zatim u klasiku, Arsenovu "Ako priđeš bliže".

Bend je savršeno funkcionisao, a posebno su se istakli momci na električnoj i akustičnoj gitari.
Massimo
je veliki stilist, ali kad pusti glas nema mu ravnog!
Takođe bend je oštro ali izuzetno melodično i precizno, a ne hladno "otprašio" čitav koncert.

Na prvi bis Massimo je izveo "Zar više nema nas" a zatim dva  evergreena naše muzike "Zamisli život u ritmu muzike za ples" grupe Film i "Bacila je sve niz rijeku" sastava Indexi.
   
Posle dugotrajnih ovacija on i grupa su se vratili. Massimo je tada najavio novi album i DVD na kome će sa Big Bandom HRT-a snimiti pesme Franka Sinatre i zatim je izveo poletnu "Fly Me to The Moon" i "I Got You Under My Skin" u bossa nova ritmu. Time se i oprostio od beogradske publike, a kao odjavna muzička špica poslužio je standard "We'll Meet Again" .
Niko nije otišao uskraćen sa ovog koncerta - ni muzikom, ni glasom, ni iskrenom emocijom, ni pesmama koje smo svi čekali i napokon čuli.
Jednostavno, bilo nam je izuzetno lepo, a za to je, kao i uvek bio zaslužan Massimo Savić.
                                                   

Fotografije sa koncerta


tekst - slobodan vlaketić
Fotografije - nebojša mićković

 
 

koncerti

Petrol
Lollobrigida
Dom omladine Beograda
18.12.09.




Erik Truffaz i
Dvojac bez kormilara

Dom omladine Beograda
10.12.09.




Nouvelle Vague
Bioskop Odeon
14.12.09.




VNV Nation
Dom omladine Beograda
10.12.09.




Nesalomivi
Dom omladine Beograda
10.12.09.




Pet Shop Boys
KC Dražen Petrović
29.11.09.




Fit
Livingroom, SKC
27.11.09.