AIR
Beogradska Arena
10. februar 2010.
11. Guitar Art Festival

11. februar 2010.

 
 
 
 

Francuska grupa AIR je povodom objavljivanja šestog studijskog albuma Love 2 krenula na promotivnu turneju po Evropi, koju će kasnije nastaviti i po Americi. Suptilnom kombinacijom vokalnih i instrumentalnih pesama AIR su sinoć svoju "Ljubav, Maštu i San" podelili sa beogradskom publikom.

Snežna mećava nije omela poklonike grupe da dođu iz raznih delova naše zemlje da bi prisustovali  ovom dugo priželjkivanom događaju.
Posle nastupa grupe Svi Na Pod, i holandske zvezde Janne Schra, tačno u 22:25 na scenu su izašli Nicolas Godin i Jean Benoit Dunkel. Potpomognuti vernim saradnikom bubnjarem  Joey Waronkerom koncert su otvorili početnim pesmama sa novog albuma Love 2. Publika je burno reagovala na "Do the Joy", "So Light is Her Footfall" i "Love".



Jean Benoit Dunkel je bio zadužen za sve vrste klavijatura, sintisajzera (uglavnom analognih) i većinu vokala. Nicolas Godin je uz klavijature i vokale veći deo koncerta svirao akustične i bas gitare, izuzetno doprinoseći raznovrsnosti zvuka. Bubnjar Waronker je suptilnim ritmovima dodatno upotpunio zvučnu sliku.
Prešavši na starije kompozicije AIR su izveli i nekoliko pesama sa albuma Walkie Talkie ("Venus", "Alpha Beta Gaga"), kao i sa 10.000 HZ ("People in The City", "Radian", "How Does It Make You Feel") ,čak i  jednu sa soundtracka Virgin Suicides ("High School Lover").



Ipak najveće ovacije publike pobrali su stari hitovi "Kelly Watch The Stars", "Sexy Boy", "Cherry Blossom Girl" kao i pesme sa prvog albuma Moon Safari ("Talisman", "La Femme D’Argent").
Ceo koncert prošao je u šarmantnoj i vedroj atmosferi, kojoj je osim zavodljve kombinacije elekronskih i akustičnih instrumenata doprinela atraktivna video prezentacija.
Publika je bila zadovoljna onim što je videla i čula, a i sama grupa je bila prijatno iznenađena toplim dočekom i nekoliko puta se zahvaljivala. Koliko je to bila kurtoazija a koliko prave emocije, možemo samo da nagađamo. Sve u svemu, ovo je bio izuzetan koncert na kome je grupa Air pokazala sve čari svog elektronskog sveta.
                                   

Fotografije sa koncerta


tekst - slobodan vlaketić
Fotografije - nebojša mićković

 
 

koncerti

Bajaga i Instruktori
Sava centar
29.12.09.




Block Out
Dom omladine Beograda
27.12.09.




Massimo Savić
Sava centar
22.12.09.




Petrol
Lollobrigida

Dom omladine Beograda
18.12.09.




Erik Truffaz i
Dvojac bez kormilara

Dom omladine Beograda
10.12.09.




Nouvelle Vague
Bioskop Odeon
14.12.09.



 

set lista

Do The Joy
So Light Is Her Footfall
Love
Remember
J'ai dormi sous l'eau
Venus
Missing The Light Of The Day
People In The City
Radian
Cherry Blossom Girl
Be a Bee
Highschool Lover
How Does It Make You Feel?
Talisman
Alpha Beta Gaga
Kelly Watch The Stars

Bis
Heaven's Light
Sexy Boy
La Femme d'Argent