Fit
Atom Live
16. februar 2012.

20. februar 2012.

 
 
 
  Jedna od najboljih riječkih grupa, sastav Fit, obnovila je svoje delovanje, prvo koncertnom aktivnošću a onda i novim, prošlogodišnjim izdanjem 2011. Album su pustili u besplatan download i to se pokazalo kao dobar potez jer su nove pesme lako stigle do mnogobrojne publike željne novih pesama.

U okviru promotivne, zimske (brrrr) turneje Fitovci su došli i u Srbiju gde su nastupili u Staroj Pazovi, dva koncerta održali su u Beogradu i jedan u Novom Sadu.
Bili smo prisutni na drugom beogradskom koncertu održanom u klubu "Atom Live" (Cara Dušana 13) koji je, iako manjeg kapaciteta, pružio dobru podršku bendu, i što je jako važno, dobar zvuk.
Počevši u ponoć, Fitovci su nonšalantno izašli na binu i krenuli beskompromisno sa novim materijalom. Bile su to dve najbolje kompozicije sa albuma 2011, “Ne mogu bez nje” i “Ying Yang”.



Ubrzo, stvorivši pozitivno naelektrisanu atmosferu, nastavili su su sa poznatom “Ona dobro zna”, a zatim su odsvirali i nove pesme “Noć je stvorena za nas” i “Sunce u noći” (ova druga datira sa neobjavljenog trećeg albuma grupe iz 1991.godine). Na repertoaru su bile stare i nove stvari. Naravno publika je proključala na izvođenje pesme “Mačka”. Gitarista Zorko Opačić je u jednoj numeri je koristio i sikvenser snimljen preko tablet računara što je dalo vremena bubnjaru Alenu Tibljašu da skokne po pivo. Basista Miro Tešević je izgledao impozantno sa novim imidžom i “fit “ fizičkom formom, a srce svega je naravno bio pevač Davor Lukas.
Izvođene su i pesme “Potpuno sam lud”, ”Rockenrol je kriv za sve” i nova predivna pesma “Kraljica”. Posle pesme “Bubanj” došlo je do još jedne kulminacije, pesme “Telefon”, (svi u glas!), a onda i nova “Tajna ljubav” i stara “Daj mi ruku”



Na zahtev publike Fitovci su odsvirali čuvenu “Rijeku” i mega hit “Zaboravit ću sve”, i to u produženoj verziji, u kojoj je, tokom izvodjenja, Davor Lukas navodio publiku da sama peva refren “Zaboravit ću sve, sve što bilo je, oo, kao da te nikad nisam volio…..”
Time je završen zvanični deo koncerta, no publika je naravno, želela bis, pa se tako posle kratke pauze i presvlačenja, bend vratio i izveo osećajnu “Vodimo ljubav” i ponovo veliki hit “Mačku” za kraj.
Bio je ovo još jedan susret sa Fitovcima, još jedan izvanredan koncert, malo priče, šale u bekstejdžu, potpisi i posveta na novom disku i beogradska noć nas je ponovo uzela.



tekst i fotografije - slobodan vlaketić

 
 

koncerti


Jinx
Dom omladine Beograda
14.02.12.




TBF
Dom omladine Beograda
27.01.12.


Pekinška patka
Dom omladine Beograda
29.12.11.




Massimo Savić
Sava centar
22.12.11.




Eva Braun
Dom omladine Beograda
17.12.11.




Električni orgazam
Dom omladine Beograda
09.12.11.




Hladno pivo
Hala sportova Novi Beograd
02.12.11.




Svremenaši/Drugi način
Dom omladine Beograda
12.11.11.