Ana Ćurčin & Dukat (Stray Dogg)
KC "Grad", Beograd
26. jun 2013.

28. jun 2013.

 
 
 
  Mlade snage beogradske rosck scene, kantautorka Ana Ćurčin i vođa grupe Stray Dogg Dukat Takud (iliti Dušan Strajnić) imali su prošle srede neformalni unplugged koncert u okviru projekta Akustična bašta u KC "Grad", za svoje prijatelje i fanove.

U prijatnoj bašti KC Grad, nešto posle 21h, Ana i Dukat su svirali i pevali pesme koje su im prirasle srcu. Pored autorskih pesmama koje su izvodjene, Ana je pevala Takudove pesme a i on njene. Čuli smo takođe i nekoliko obrada, favorita izvodjača a i publike.

Na samo početku nije izgledalo da će biti mnogo posetilaca no pred sam početak nastupa skupila se impozantna grupa ljudi. Iskoristivši prisustvo Serge Straya i njegove lepše polovine, obreo sam se tik uz miks pult i na pljucomet od izvodjača uživao u pesmama "Dissapear", "Whisper", "Alone", "Time", "Almost", "Drunk", "Don’t Go", "Cut Loose" kao i obradama kao što su "I remember" (Damien Rice) "Trouble" (Ray LaMontagne), "Out On the Weekend" (Neil Young), "I know it's over" (The Smiths), "Roads" (Portishead).

Anin
glas ima predivnu boju i podseća me na glas Natalie Merchant (ovo je kompliment, naravno!) a Dukat je poznat po vokalnim visinama koje vrlo lako doseže. Ana je kompetentna gitaristkinja koja je upotrebila i meni neki čudan instrument u obliku lopte, neku vrstu vibrafona, sa metalnim pločicama i rezonatorskom kutijom, a Dukat je kao i uvek fascinirao svojom ležernošću i naravno glasom.



Većina prisutnih je znala sve pesme pa im se i potpisnik ovih redova pridružio u spontanim pratećim vokalima. Kako nisu uvežbali previše materijla, pred kraj su, na opšte odobravanje publike, ponovili nekoliko numera.

Divno, prijatno letnje veče, kiše nigde, a dobrog raspoloženja na sve strane. KC Grad je pravo mesto za dobar provod i opuštanje, pogotovo kad na svom repertoaru ima ovako dobre izvođače kao što su Ana i Dukat.


tekst - slobodan vlaketić
foto - Stray dogg blogg

 
 

koncerti


Bajaga i Instruktori

Kalemegdan, Beograd
22.06.2013.




Public Image Limited
Bašta SKC-a
13.06.2013.




Vlada Divljan & Ljetno Kino
Bašta SKC-a
07.06.2013.




Depeche Mode
Ušće
19. maj 2013.




Dado Topić & TAT
Sava Centar
17.05.2013.




Zemlja gruva
"Božidarac", Beograd
25.04.2013.




Marissa Nadler
Studio M, Novi Sad
19.04.2013.