25. novembar 2018.

 
 
E-Play
Dom omladine Beograd
24. novembar 2018.

 
  Proslava godišnjice rada jedne grupe dobar je povod za slavljenički koncert. To nam je priredio sastav E-Play, sinoć u Domu omladine (Sali Amerikana), obeleživši 20 godina postojanja.



Dodatni razlog za slavlje predstavljalo je i objavljivanje petog studijskog albuma grupe pod nazivom "Sloboda". E-Play su se veoma potrudili u pripremi koncerta tako da su ljubitelji ovog sastava mogli da vide Izložbu fotografija "E-Play objektivno" u "Parobrodu", a objavili su i kratki dokumentarni film o svojim počecima.



Puna sala pozdravila je bend koji je dugo bio sinonim za beskompromisne i agresivne svirke. Ovaj nastup je to potvrdio iako se, na radost publike, pokazao i vrlo melodičnim i artikulisanijim nego ranije. Besprekoran zvuk, odlično osvetljenje i efektna scena samo su pomogli grupi da se pokaže u najboljem izdanju.



Posle odličnog instrumentala "Sedam", grupa je izvela izbor najboljih stvari sa njihovih pet albuma, počevši od CD-a "E-Play" iz 2000. godine do najnovijeg "Sloboda". Sto minuta nastupa (uključujući i dva bisa!) oraspoložili su publiku koja je sa velikim simpatijama uživala u muziciranju E-Playa.  



Nenadmašna ritam sekcija Maja Cvetković i bubnjar Goran Ljuboja Trut su isporučivali izuzetne ritmove na koje su se nizale gitarističke deonice Nemanje Velimirovića i prateći vokali hiperaktivne i izuzetno fotogenične Kristine Kike Jovanović.



Posle instrumentalnog zagrevanja, izlazak na binu basistkinje i pevačice Maje Cvetković izazvao je ovacije. Ređale su se numere "Heroj", "Ovde", "Bez reči" i "Retrovizor" a publika je uzavrela uz tonove pesama "Da budemo samo dobro" i "Srešćemo se neki drugi put". Veliki plus je i pojavljivanje Biljane Todorovski, pevačice i gitaristikinje, jedne od ranih postavki grupe. Ona je otpevala pesmu "U Sumrak".



Sledeći vrhunac nastupa je bilo izvođenje velikog hita "Divan dan", a usledili su "Hiljadu ljudi", "Šamarčina", "Ljubica", "Sramota". Posle pesme "Vremeplov" grupa se oprostila od publike. No naravno to nije bilo sve. Posle dovikivanja i skandiranja, E-Play se vratio izvodeći "Loš dan", "Pop" (opet sa Biljanom!!!) i "Prvi pogled tvoj". Drugi bis doneo nam je mračnu "Word Wicked" i još jednu verziju pesme "Divan dan".



Odličan nastup, pozitivna energija, razigrana Kika, nasmejani Trut, diskretan a efektan Nemanja i duša grupe Maja nagradjeni su ovacijama i dugotrajnim skandiranjem zadovoljne publike. U prvim redovima su se našli i vrlo mladi poklonici E-Playa sa svojim roditeljima što pokazuje da ima ljudi koji prenose svoju ljubav prema muzici na potomke. "Vidimo se neki drugi put", poručila je Maja na kraju ovog izuzetnog slavljeničkog nastupa. Sigurno će biti drugog puta, u to sam uveren!


tekst - slobodan vlaketić
fotografije & video - nebojša mićković

 
 

koncerti



Čuka Fest
KC Čukarica, Beograd
30.11. - 03.12.2017.




Kristali
Dom omladine Beograda
15.12.2017.




Lačni Franz
Dom omladine Beograda
22. 12. 2017.




On Tour
Dom kulture Studentski grad
19.02.2018.




Kraftwerk
Štark Arena, Novi Beograd
24.02.2018.




Gile & Magic Bush
Dom omladine Beograda
09.03.2018.




Eva Braun
SubBeerni Centar, Beograd
31.03.2018.




"Hajde sanjaj me, sanjaj"
Sava Centar
10.05.2018.




Yo La Tengo
Dom omladine Beograda
12.05.2018.




Body Count
SKC Beograd
18.06.2018




Bryan Ferry
Štark Arena
07.09.2018.




The Handsome Family
Dom omladine Beograda
17.10.2018.




34. Beogradski Jazz Festival
Dom omladine Beograda / Kombank dvorana
25 - 29. oktobar 2018.




Vasil Bisera Gabi Matija
Kombank dvorana
17.11.2018.




Neno Belan & Fiumens
sviraju pesme grupe Đavoli

Dom omladine Beograd
22.11.2018.