Teenage Fanclub 07. novembra u SKC-u

26. oktobar 2010.

 
 
 
  Teenage Fanclub, veterani škotskog i britanskog popa, posle više od dve decenije postojanja i devet studijskih albuma, prvi put će gostovati u Beogradu, 7. novembra, u velikoj sali SKC-a.

Grupa koju predvodi autorski trio Norman Blake, Gerard Love i Raymond McGinley predstaviće svoju novu ploču Shadows (izdavač PeMa), a sviraće i pesme koje su odavno ušle u antologije popularne muzike, kao što su "Everything Flows", "Star Sign", "What You Do To Me", "Metal Baby", "Ain't That Enough", "The Concept", "Sparky's Dream", "Neil Jung", "I Don't Want Control Of You", "Radio", "Don't Look Back", "I Need Direction"...
Za ovu družinu iz predgrađa Glazgova, čini se kao da je vreme stalo. Nastali u vreme eksplozije škotskih bendova osamdesetih godina prošlog veka, svoj muzički izraz bazirali su podjednako na lokalnim  uzorima, poput Orange Juice ili Josef K, baš kao i na klasicima The Beatles, The Kinks, Big Star, The Byrds, Buzzcocks, Buffalo Springfield, ili zaostavštini autora kao što su Al Green, Neil Young, 13th Floor Elevators...
Na putu od mladalačke teskobe i bunta do romantične melanholije zrelog doba, muzika TFc uvek isijava zaraznu životnu radost, koja u svakoj novoj generaciji privlači nove članove njihovog odanog 'fancluba'.

Dvadesetak godina kasnije i dalje su verni svojim uzorima, ali i dalje potpuno slobodni da slede inspiraciju gde god da ih ona odvede. Ovoga puta, odvešće ih, po prvi put u karijeri, u Zagreb i Beograd. Za sve ljubitelje gitarskog popa, gitara, melodije, refrena, horskog pevanja i pesama "koje su veće od života" ovo je događaj koji se ne propušta.

Jedan od trojice "lidera" benda Norman Blake u izjavi za srpske medije rekao je da su Teenage Fanclub do sada obišli celu planetu uzduž i popreko …
Svi smo uzbuđeni zbog dolaska u Srbiju! Da budem iskren, od celokupne evropske turneje najviše se radujem koncertu u Srbiji prvenstveno zbog toga što nikada nismo bili tu i imam osećaj da ćemo se super provesti.

Karte u pretprodaji mogu da se kupe od 10. avgusta u prodavnici PINBALL WIZARD u tržnom centru EUROCENTAR (Makedonska 30, lokal 15 tel. 011/3348-664, radno vreme: 11-21h, subotom 11-17h), kao i na blagajni SKC-a po ceni od 1500 dinara.
Karte su dostupne i za online kupovinu preko Eventima (http://www.eventim.rs). Na dan koncerta cena ulaznice biće 1800 dinara.
 
Korisne adrese:
http://www.teenagefanclub.com
http://www.popdepresija.com

 
 

recenzije


Marky Ramones Blitzkrieg
SKC
24.10.10.



Tri godine posle premijernog „blitzkrieg nastupa“ Marky-ja Ramone-a i njegovog pratećeg benda u Srbiji, bubnjar legendarnih Ramones-a je sinoć ponovo zasvirao u beogradskom SKC-u. Za manje od sat i po, napravili su presek kompletne muzičke
...