Nema tog podruma ...

06. jun 2013.

 
 
 
  Poslednji događaj pre leta u organizaciji No Basement is Deep Enough predstavlja nam moskovske improvizatore Asian Women on the Telephone, uz podršku Lenhart Tapes, Klopke za pionira, Bicikla i holandskih Svartvit.

Ove subote, 08.06. 2013, u prostorijama INEX filma (Višnjička 76), No Basement is Deep Enough ugostiće, u sklopu njihove aktuelne evropske turneje, kultne ruske low fi improvizatore Asian Women on the Telephone – uz podršku Lenhart Tapes, Klopke za pionira, Bicikla i holandski Svartvit, kao dodatnog kurioziteta serviranog iz kuhinje pančevačke Elektrike. Događaj zvanično počinje u 19h, a posle koncerta sledi afterparty sa Marininim monolozima i Igger-om koji nas vodi istočno od Nila. Umesto ulaznica prilažu se dobrovoljne donacije.

Prenosimo iz zvanične najave:

ASIAN WOMEN ON THE TELEPHONE (Moskva, RU)

Rođen 2007. godine iz pepela tri podzemne stanice - Lubjanka, Park Kulturi I Domodedovo, moskovski eksperimentalni sastav ASIAN WOMEN ON THE TELEPHONE jedna je od najinventivnijih i najuspešnijih ruku nove ruske avangarde. Njihov umetnički pristup crpi inspiraciju iz ranih sovjetskih avangardih pokreta kao što su futurizam i dadaizam, odražavajući pogled na društvo kao rigidno, apsurdno i šematsko. Oni stvaraju snažnu muziku inspirisanu krautrokom, nojz-rokom, elektronikom, slobodnom improvizacijom, zvučnim kolažima itd, kanališući sve ove uticaje u ubitačnu idiosinkratičnu viziju. To je niskobudžetna muzika za niskorazredni svet. Zapravo, AWOTT nikada nije naglašavao svoj muzički sadržaj, posmatrajući muziku samo kao prateći elemenat svog nastupa, skoncentrisanog oko čudnih kostima i maski. Pošto su povremeno bili zabranjivani po moskovskim klubovima zbog glasina da su povezani sa "mističnom ritualističkom sektom", bend se fokusirao na studijski rad i stvorio niz vaginalnih snimaka sa jedinstvenim pakovanjem (rukotvorine Edward-a Timonoy-a i Volodya-e Adolfych-a) koje predstavlja istinski rad iz ljubavi koga je bilo nemoguće reprodukovati u standardnim “fabričkim” količinama. Ipak, ništa se ne može uporediti sa živim svirkama AWOTT-a. 




LENHART TAPES

Raspirujući "protivprirodnu blud" između narodnog kiča i elitne avangarde, Lenhart pronalazi i zadirkuje demone netolerancije. Izgleda da su se oni najviše nakotili baš tamo gde ih niko ne bi očekivao - među liberalnim građanstvom. Na koncertima Lenhart Tapes-a, liberalno-slabićka retorika ne prolazi. Kada se publici sruči na glavu lavina loop-ova, gusli, tehna, zurli, densa, leleka, ukusa, neukusa, fanka i blejanja ovaca, slušalac će se naći na klizavom terenu ako bude pokušao da razluči da li je sve to što čuje nekakva parodija i, još važnije, ko tu koga parodira?! Etičko promišljanje će tu i samo ući u loop apsurda, dok ciganski ritmovi i zavodljivi trileri sve više golicaju tabane i zovu na podijum, na sto, na luster...[nauk.rs]




KLOPKA ZA PIONIRA

Bogat program 8. juna! Na Mrakani Aca Lukas, u Knezu Aca Ukras, u Zagrebu Bajaga, a u Inex Filmu Klopka za pionira. Nakon uspešne premijere, koja će biti održana za nekoliko dana, Klopka za pionira će po drugi put odsvirati KOMPLETAN NOVI ALBUM, uključujući buduće evergrin numere: KROMPIR, RAD, PESMA NAPRETKA, GDE STE SADA KONJI MOJI, KRUG, PO SVOJE, NEMA ZAVERE, ZEMLJA NIJE OKRUGLA, NE IDE SVE PO PLANU i jedan instrumental pod nazivom UVO.




BICIKL

 
BICIKL je nastao u Beogradu, u Srbiji, na jesen 2008. godine. Bend je započeo sa samo dva člana, imigranta iz Litvanije, sa idejom da promovišu stare litvanske paganske tradicije i da povežu sve ostale Litvance koji žive u Srbiji i poštuju paganske vrednosti. Ovaj kolektiv sada ima mnogo članova koji operišu na oupen-sors principima slobodne improvizacije, gde niko nije neophodan a svako je dobrodošao, što dovodi do činjenice da grupa menja sastav pred svaki nastup. BICIKL stvara u haotičnoj atmosferi sa čestim rotacijama instrumenata, gde svako svira instrument koji poželi u tom momentu. Do danas su održali mnoštvo koncerata u Srbiji.




Plus! Elektrika Pancevo introducing :

SVARTVIT (NL)

Svartvit je holandski harš nojz projekat koji je začet 2008. godine od strane umetnika Kevin-a Jansen-a. Vremenom je ovaj projekat evoluirao, kako u audio, tako i u vizuelnom smislu. Počevši kao jedna monotona studija teksturalnih zvukova vremenom je postao direktno kanalisanje besa, frustracija i pitanja o savremenom društvu kroz zvuk i performans. Svartvit crpi uticaje iz širokog spektra interesovanja koji obuhvata bečki akcionizam, ruski konstruktivizam, socio-političke teme, andergraund pank muziku, kao i savremenike poput  Sword Heaven, The Rita, Prurient i Vomir. Rezultat je veoma lična i emotivna prezentacija jednog napaćenog uma, obuzimajuća i često fizička. Sve je predstavljeno kroz jedan trezveni pristup čija je etika ukorenjena u anarhizmu, pank i "uradi sam" kulturi. Njegova izdanja su dostupna na raznim lejbelima širom sveta u vidu diskova i kaseta, a u skoroj budućnosti će se pojaviti  i na vinilu. Svartvit je tokom dugogodišnjeg rada izgradio zavidnu reputaciju. Fanatični raspored evropske turneje ga je odveo u mnoga mesta, a njegovi nastupi su zapamćeni kao agresivni spektakli koji ne biste smeli da propustite.

 
 

vesti


Nikad Dosta
objavili novi album




Beogradski sastav Nikad Dosta nedavno je objavio drugi po redu album pod nazivom Igrač manje. Album je sniman i produciran u studiju "Digimedia" 2012-2013. godine u Beogradu. Snimatelj i producent je bio Boris Mladenović...