11. februar 2017.

 
 
Ljubojna 23. Februara u Domu sindikata

 
  Ljubojna je makedonska world music grupa koja u svom repertoaru ima najstarije makedonske pesme obogaćene džez, bras, pop, soul i elektronskom muzikom. Svoj prvi beogradski koncert održaće 23. februara u Domu sindikata.

Sastav predvode pevačica Vera Miloševska i kontrabasista Oliver Josifovski, dok iza njih stoji sastav od čak 12 članova. Grupa postoji 15 godina i nedavno su obeležili svoj jubilej koncertom u Njujorku i sa novim albumom Radio Luboyna, koji će biti promovisan u Beogradu. Gosti na koncertu su Vlatko Stefanovski, Vasil Hadžimanov i trubač Džambo Agušev. Sastav iza sebe ima devet albuma, a među mnogim pesmama izdvajaju se hitovi Tvoite oči Leno, Krena Martinata i Mori Čupi Kosturčanki.

Ime benda je kovanica reči ljubav i boj (rat), što simbolizuje čin stvaranja i sviranja muzike (Ljubojna). Bend istražuje ogromna prostranstva tradicionalne makedonske muzike iskazujući velike ambicije, ali ipak je ovde, pre svega, reč o kreativnom poduhvatu koji uspešno prevazilazi prostor između mlađe i starije generacije, spaja ljude sa različitim muzičkim ukusima terajućiih da pevaju u jedan glas.
Karte su u prodaji i mogu se kupiti na blagajni Doma Sindikata.

 
 

vesti


Novi album Orthodox Celts-a



Objavljen je dugo očekivani, šesti po redu, studijski album popularnog beogradskog benda Orthodox Celts pod nazivom "Many Mouths Shut", koji donosi 13 numera, šest irskih tradicionala i sedam autorskih pesama...