30. septembar 2017.

 
 
Treće izdanje Indirekta

 
  Treći po redu Indirekt, festival nezavisne muzike i umetnosti, održaće se u Beogradu od 5. do 8. oktobra na nekoliko lokacija u gradu kao međunarodni muzički Showcase festival.

Na ovom, ujedno i prvom showcase festivalu u Beogradu, će se, pored koncerata koji su u prvom planu, program sastojati i iz predavanja eminentnih stručnjaka iz muzičke industrije, koja su namenjena edukaciji regionalnih muzičara ali i svih ostalih koji učestvuju u procesu stvaranja, proizvodnje, distribucije ili organizacije muzičkih događaja.

"Ove godine želimo da na Indirektu, pre svega, pružimo priliku muzičarima da se predstave ljudima iz muzičkog biznisa našeg reagiona i cele Evrope. Pored ideje da srpskoj publici i organizatorima događaja predstavimo evropske muzičare od kojih se mnogo očekuje u narednom periodu, želimo da i Evropi približimo srpsku nezavisnu scenu", kaže Dejan Bošković, glavni organizator Indirekta u Beogradu.

"Prvi put dovodimo profesionalce koji će ljudima iz muzičkog bisnisa održati radionice sa idejom da im prenesu svoja znanja, razmenom iskustva i primerima iz prakse. Festival je dobra prilika da se stvore kontakti za buduću saradnju", dodaje Bošković.

U okviru programa učestvovaće muzičari i predavači iz čak 12 evropskih zemalja, što je dokaz da Indirekt diše internacionalno. Između ostalih izvođača nastupiće: Barbarisms (SWE), Bitipatibi (SRB), The Immigrants (HU), Presing (SRB), Gospel Dating Service (AT), Norma (SWE), Technoir (ITA), Sleepyheads (CRO), Jakob Kobal (SLO)…

Festival će se odvijati na nekoliko lokacija u Beogradu, sa posebnim programom za svako od mesta - „Dorćol Platz“, „Rex“ “KC Grad” i „Majstor za pivo“, a u skladu sa senzibilitetom svakog od ovih prostora.

Uz sve navedeno Indirekt će se ove godine osim muzike, baviti i drugim vidovima umetnosti, a pre svega književnošću. Ljubiteljima pisane reči biće predstavljeni neki od najznačajnijih književnih blogova iz zemalja regiona.

Indirekt je festival nezavisne muzike i umetnosti, nastao kao oda nezavisnoj sceni u globalu 2013. godine u Umagu. Početna ideja bila je da se u tom hrvatskom gradiću jednom godišnje okupe umetnici iz regiona i da nastupaju u atmosferi koja briše granice između izvođača i publike. I zaista, od tada su mnoge granice izbrisane. Usled regionalnog povezivanja i potrebe za umrežavanjem nezavisne muzičke scene regije, u oktobru 2015. godine u Srbiji, u Beogradu i Novom Sadu, održan je prvi Indirekt - jesenje izdanje. Već u oktobru 2016. jesenji Indirekt je dobio i međunarodnu notu.

Cena pojedinačnih dnevnih ulaznica koje važe za sve lokacije (večernji koncerti) iznosiće 500 dinara, paket za sve dane festivala (večernji koncerti) 1.200 dinara, a akreditacije koje omogućavaju ulaz na dnevni program (paneli, radionice, predavanja) i večernji program (koncerti na svim lokacijama) 2.000 dinara.

 
 

vesti


The Residents ponovo
u Beogradu!




Preko četrdeset godina The Residents se smatraju najmisterioznijim ikonama avangardne muzike. Ponikli u okvirima kalifornijske andergraund umetničke scene tokom sedamdesetih godina 20. veka, prvobitno su bili viđeni kao otkačeno-satirični rok band....