26. oktobar 2017.

 
 
Projekcija filma "Kontakt"

 
  U okviru filmskog programa Kulturnog centra Grad
26. oktobra (19h) biće prikazan dokumentarni film "Kontakt" koji govori o novosadskoj alternativnoj i underground muzičkoj sceni koji pokriva period alternative grada Novog Sada od 1989. do 2017.


Film sadrži 140 sagovornika koji su svedoci kulturnih dešavanja u gradu i koji su proživeli događaje o kojima govore u filmu. 'Kontakt' je usresređen isključivo na alternativniju ne-radio friendly struju bendova koja, tokom godina, nije imala medijsku pažnju i koju su sami mediji ostavili u drugom planu.

Početak filma je 1989. godina jer reditelj Mihajlo Obrenov smatra da je tada muzika novosadskih bendova poprimila mračniji ton i postala bučnija nego ikad pre u istoriji grada. Na ovom filmu, autor je radio pune 3 godine i ovo je njegov samostalni rad u celosti. Projekciji će prisustvovati reditelj i akteri filma.

 
 

vesti


Fujiya & Miyagi 2. novembra u Elektropioniru



Brajtonski sastav Fujiya & Miyagi svoju mešavinu krautrocka, "pametne elektronske muzike", hitičnog elektro-popa i post-punk disko zvuka predstaviće beogradskoj publici u četvrtak 02. novembra u Elektropioniru ...