Macy Gray
Nedelja 24. Maj 2009.
Beogradska Arena

26. april 2009.

 
 

Nakon skoro pet godina Mejsi Grej se vraća sa novom energijom koja u prvi plan ističe klasične kvalitete u mnoštvu stilskih raznovrsnosti.

 
 

Čuvena soul pevačica Mejsi Grej (Macy Gray) održaće koncert u nedelju, 24. maja 2009. godine u Beogradskoj areni, koja je i organizator ovog nastupa.

Mejsi Grej se smatra "spasiteljkom" soul muzike. Za njen glas mnogi kažu da je kombinacija Bili Holidej i Tine Tarner. Prihvatili su je i kritičari i publika odmah po izlasku njenog debi albuma 1999. godine.

Ova kantautorka dobitnica je nagrade Gremi za najbolji pop vokal za hit singl „I Try", koji je takođe bio nominovan za pesmu godine i album godine. Njen debitantski album „On How Life Is" prodat je u više od 7 miliona primeraka širom sveta. Na drugom albumu „The Id", izdatom 2001, nalaze se intrigantne pesme poput „Psychopath", „Sexual Revolution" i „Sweet Baby". Prvobitna turneja obuhvatila je mnoge zemlje uključujući Izrael, Australiju, Španiju, Italiju, Nemačku i Holandiju. Njene pesme takođe su se našle na saundtreku filmova „Rush Hour 2" (pored numera koje izvode Fatboy Slim, Slick Rick i Blackeyed Peas), „Osmeh Mona Lize", „8 milja", „Čikago" (sa Queen Latif-om i Lil Kim), i u skorije vreme, na saundtreku Denzel Vošingtonovog filma „Deja vu".

Nakon skoro pet godina Mejsi Grej se vraća sa novom energijom koja u prvi plan ističe klasične kvalitete u mnoštvu stilskih raznovrsnosti. Najnoviji album „BIG" u izdanju „Will.I.Am" sa Ronom Ferom kao producentom, donosi nam pesme u rasponu od emotivnih „What I Gotta Do" i „Finally Made Me Happy" do balade „One", od fank-rokbit numere „Getto Love", do modernih dens hitova poput „Okay" i „Get Out", koje autorski potpisuju Vil (Will) i novoformirani produkcijski tim Džastina Timberlejka, „JAW breakers". Po prvi put Mejsi je pristala da radi sa drugim muzičarima, autorima i producentima. Pored „Will.I.Am" i Timberlejka, čuvene Natali Kol i Fergi radile su na harmoniji pesama i pevale prateće vokale, dok je Tidra Mozes (Teedra Moses) zajedno sa Mejsi napisala reči za nekoliko pesama („Finally Made Me Happy", „Getto Love").

Mejsi Grej će svoj 90-ominutni nastup po prvi put održati u našoj zemlji, a kapacitet mesta u Beogradskoj areni biće ograničen na 3 000. Uskoro više informacija o prodaji ulaznica.

(sadržaj uz odobrenje preuzet sa sajta Beogradska Arena)

 
 

koncerti

30. April - 02. Maj 2009.
Trentchtown Festival 09
Palić, Srbija

Subota 09. Maj 2009.
David Guetta

Beogradska Arena

Nedelja 24. Maj 2009.
Macy Gray

Beogradska Arena

Sreda 17. Jun 2009.
Slipknot:
All Hope Is Gone tour

Beogradska Arena

Petak 26. Jun 2009.
Simply Red:
Greatest Hits World tour

Kalemegdan, Beograd

 

iz mog ugla

Odabrana Kronologija
Riječkog Novog Vala

Prvi nastup Parafa na ledini između dvije kuće u Ulici Marka Oreškovića, gdje su svi članovi stanovali. Nenajavljena svirka Parafa u Parku Vladimira Nazora. Predstavnik vlasti sačekao je da nastup završi, a onda razjurio sudionike. Parafi su još dvaput zasvirali na plesnjacima u Osnovnoj školi Mateotti.

Bojan Mušćet