22. jun 2009.

 
 
Carlos Santana, 11. Jul 2009.
Donji Grad, Kalemegdan, Beograd

 
 

11. jula 2009. u Donjem Gradu na Kalemegdanu nastupiće legendarni gitarista Carlos Santana. Organizator je "Sky Music".
Cene ulaznica su 3900 za tribine i 5900 za prostor ispred bine.


Carlos Augusto Santana Alves poznatiji kao Carlos Santana rodjen je 20. jula 1947. u Meksiku. Sa svojom grupom Santana došao je u žižu popularnosti spektakularnim nastupom na legendarnom Woodstock festivalu 1969. godine. Njegova eksplozivna kombinacija roka, soula i latinoameričkih ritmova zgrabila je svetsku publiku albumima  Santana, Abraxas, Santana 3  i  Caravanserai . Koristeći najbolje američke i latinoameričke muzičare Santana je dugi niz godina vladao top listama hitovima "Jingo","Evil Ways","Black Magic Woman",Samba Pa Ti" ,"Oye Como Va" i mnogim drugim .

Kasnije je svirao i sa čuvenim gitaristom John McLaughlinom (ex Mahavishnu Orchestra) i zajedno s njim prešao pod patronat gurua Sri Chinmoya.
Tokom 70-tih i 80-tih grupa izdaje seriju zlatnih i platinastih albuma, ali polako gubi na popularnosti.

Poslednji album grupe je objavljen 1990. godine (Spirits Dancing in the Flesh).
Carlos Santana radi na seriji albuma filmske muzike a onda se krajem 90-tih vraća na scenu  maestralnim albumom Supernatural (1999.godina). Hitovi "Smooth" i "Maria Maria" doveli su do multiplatinastog tiraža i osam Grammy nagrada za Carlosa Santanu. On nastavlja da snima albume po receptu  sa "Supernatural" (mnogo različitih gostiju, vokalista i instrumentalista i uvek nekoliko hitova!) a jedan poslednjih mu je bio "Into the Night".

Na ovoj turneji promoviše kompilacijski album Multi-Dimensional Warrior koji je objavio je prošle godine.
Ovo je drugi nastup Carlosa Santane u Beogradu. Prvi je bio ranih osamdesetih, kada su mu predgrupa bili  "Earth, Wind and Fire".
Ne sumnjamo da će ovaj koncert izazvati opšte oduševljenje kako kritike tako i publike, a verujemo da će biti i izvanredno posećen, jer ipak jedan je Carlos Santana!

 

 

 

 

 


 
 

festivali

 

recenzije

Manic Street Preachers
Journal For Plague Lovers

Manic Street Preachers su odlučili da posle toliko vremena snime pesme na osnovu Edwardsovih tekstova, kao način da se oproste sa davno nestalim drugarom ali i da zatvore jedan period u svojim životima.

Slobodan Vlaketić