21. septembar 2009.

 
 

"EKV - Kao da je bilo nekad"
21, 22, 23. septembar 2009. u 20:00h
Livingroom, SKC


 
 

Dokumentarni film “EKV - Kao da je bilo nekad” je uzbudljiva i potresna priča o životu i smrti, stvaranju i zavisnosti, ljubavi i mržnji, usponu i padu. Zbog velikog interesovanja publike pored avgustovskih bi
će održane i septembarske projekcije.

Svi članovi kreativnog jezgra EKV umrli su u periodu 1992 - 2002. godine. U trenutku smrti imali su 31 godinu (Ivica Vidović), 36 godina (Milan Mladenović), 38 godina (Bojan Pečar) i 43 godine (Margita Stefanović). Niko od njih nije ostavio biološke naslednike. Sa druge strane, teško je prebrojati autore koji i danas stvaraju pod uticajem ovog benda, iza koga je ostalo sedam studijskih i nekoliko koncertnih albuma, među kojima i jedan snimljen 1986. u klubu „Kulušić“ u Zagrebu.

„EKV - Kao da je bilo nekad“ nije film koji govori samo o tragičnoj sudbini grupe. U filmu se prvi put na eksplicitan način govori o bizarnoj povezanosti režima bivše SFRJ i rock’n’rolla, posebno „novog talasa“. Učesnici jasno i bez oklevanja govore o artikulisanim putevima droge koji su polazili iz komunističkog vrha tadašnje države a završavali u stvaralačkom procesu čitave new wave generacije u Beogradu.

Sudbina Ekatarine Velike jeste najtragičnija, najintrigantnija i najvažnija priča o uzrocima i posledicama, o početku i kraju. Kao da je bilo nekad.

Film je napravila producentska kuća PDV (Produkcija Dušana Vesića) 2008. godine u Beogradu, Srbija. Proizveden je u dvcam tehnologiji i traje 86 minuta. Postprodukcija zvuka obavljena je u tonskom studiju Aleksandra Vasiljevića u Zemunu.

Televizijsku seriju, napravljenu po filmu, emitovala je Radio Televizija Srbije u periodu od 21. 9. do 12. 10. 2008. godine. www.rts.co.rs

Film će biti emitovan 21, 22 i 23. septembra 2009. u Livingroom-u.



 
 

koncerti


Jelen Pivo Live Festival

18.09.09. SKC, Beograd





Jelen Pivo Live Festival

19.09.09. SKC, Beograd




 

portret


Mark E. Smith - The Fall






Echo and the Bunnymen